Vær opmærksom på at dette website indeholder et arkiv med historiske data. Det aktuelle kursuskatalog findes på kursuskatalog.au.dk

AU kursuskatalog arkiv

[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]

Bachelorprojekt SUP, RET (Udbydes på Nordisk Institut) ( forår 2009 - 15 ECTS )

Rammer for udbud

  • Uddannelsessprog: dansk
  • Niveau: Suppleringsfag
  • Semester/kvarter:
  • Timer per uge: See study plan for Nordic Institute
  • Deltagerbegrænsning: Ingen
  • Undervisningssted: Århus
  • Hovedområde: Det Humanistiske Fakultet
  • Udbud ID: 12277

Formål

Ved bedømmelsen af prøvepræstationen vil der blive lagt vægt på i hvor høj grad den studerende

  • kan bedømme om en kortere autentisk tekst fungerer hen­sigts­mæssigt som kommunikation i den givne situation, 
  • kan vejlede tekstens afsender i forbedringer af teksten - på alle den skriftlige og mundtlige frem­stillings niveauer: de sproglige valg, tekstorganiseringen, emnebehandlingen og kommuni­kationen.
  • inddrager teorier og metoder og evt. emner fra sit centrale fag på en sådan måde at projektet afspejler hovedvægten i uddannelsen.

Indhold

I bachelorprojektet opøves den studerendes evne til at viderebringe den viden og kunnen som han eller hun har opnået i disciplinerne mundtlig fremstilling, skriftlig fremstilling og retorisk analyse, dels i formaliseret undervisning i skolen, dels ved kursusvirksomhed og dels som konsulent i en organisation eller virksomhed. Autentiske teksters kommunikative kvalitet analyseres og bedømmes, og der arbejdes med formidling af viden om retorik og med hvorledes man på fagdidaktisk grundlag retter og vejleder andre i at formulere sig skriftligt og mundtligt.

Faglige forudsætninger

Den studerende kan først tilmelde sig prøven i Bachelorprojektet, når samtlige prøver på første semester af suppleringsfaget er bestået.

Underviser

Der henvises til læseplanen på Nordisk

Undervisnings- og arbejdsform

Undervisningen gennemføres som holdundervisning, hvor der veksles mellem teoretisk introduktion, og praktiske øvelser. De studerendes skriftlige arbejder danner grundlag for kritik og vurdering i grupper på holdet.

Tidspunkt

Der henvises til læseplanen på Nordisk

Litteratur

Der henvises til læseplanen på Nordisk

Titel

Vi henviser til Læseplanen på Nordisk Institut

Studieordning og bedømmelse


Suppleringsfaget i retorik og formidling

  • Fri hj.opg. ind., bedømt efter 7-skala med ekstern censur


Prøveform: Fri skriftlig hjemmeopgave, omfang maks. 15 sider

 

Nærmere bestemmelser: I prøven tages der udgangspunkt i en kortere dansk tekst eller tale som eksaminanden selv har fundet. Der udarbejdes på baggrund af en kommunikationsanalyse af teksten en vejledning i hvordan tekstens forfatter kan omarbejde teksten så den kommunikerer bedre. Denne vejledning til forfatteren skal være skriftlig og på maksimalt 15 sider. Der opgives teoretiske tekster af et nærmere angivet omfang. Studienævnet kan godkende praktik som en del af forløbet. Opgaven skal indeholde et resumé på engelsk på en halv side. I bedømmelsen vægtes det faglige indhold højest, mens resumeet indgår modificerende.