[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]
At give deltagerne et grundlæggende kendskab til de principper og mekanismer, der kontrollerer populationers udbredelse, vækst og dynamik, samt betydningen af disse for strukturen af dyre og plantesamfund. Det tilstræbes at deltagerne opnår færdigheder i at vurdere populationsøkologiske problemstillinger.
3 afleveringsopgaver + feltprojekt.
I kurset gives en introduktion til de grundbegreber og metoder, der anvendes i moderne populationsøkologi. Betydningen af abiotiske og biotiske faktorer for arters udbredelsesmønster og betydningen af samspillet mellem populationer (herbivori, predation, konkurrence, parasitisme m.v.) for deres dynamik gennemgås på basis af både teoretiske modeller og empiriske data.
I teoretiske øvelser lægges vægt på at deltagerne lærer at benytte de gennemgåede begreber og modeller til at vurdere populationsøkologiske problemstillinger, ligesom der lægges vægt på diskussion af sammenhæng mellem teori og empiri. På et afsluttende økologisk feltkursus af 5 dages varighed udføres en praktisk undersøgelse af en udvalgt økologisk problemstilling, og der skrives en rapport.
Når kurset er færdigt forventes den studerende at kunne:
Ingen
Yoko L. Dupont og gæsteforelæsere
2 x 1 F og 1 x 1 F per uge i 7 uger
1 x 3 TØ per uge i 6 uger
Økologisk feltprojekt (5 dage i juli). Der vælges mellem at deltage i økologisk feltprojekt i "Populationsøkologi" eller i "Systemøkologi". Den studerende deltager således kun i ét økologisk feltprojekt.
Krebs, C.J.: "Ecology" , 6 th edition, 2008 (Benjamin Cummings)
Kompendium i Populationsøkologi (Købes på Informationskontoret)
Eksamen: 3. kvarter
Placering: Uge 13
Reeksamen: August
Biologisk Institut
Bacheloruddannelsen i Biologi
Sidefaget i Biologi
Det er en forudsætning for at kunne gå til eksamen, at den studerende har fået godkendt 3 obligatoriske afleveringsopgaver.