[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]
Udarbejdelse af speciale
Kandidatuddannelsen afsluttes med et speciale af et omfang på 30 ECTS og vælges i et område tilknyttet den valgte linie. Den studerende skal selvstændigt under vejledning af en af fagets undervisere kunne løse relevante problemstillinger i forbindelse med den valgte specialisering. Det er her muligt at gå flere sammen om et speciale, ligesom det vil være oplagt at udføre specialeprojekter på tværs af specialiseringerne, hvilket også omfatter de øvrige civilingeniøruddannelser. Ved et tværgående samarbejdsprojekt skal den valgte specialiseringsretning være indeholdt som en delmængde af specialeprojektets emneområde.
Minimum bestået 60 ECTS på kandidatuddannelsen.
Alle fastansatte videnskabelige medarbejdere ved Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet kan fungere som hovedvejledere. Den studerende kan ud over hovedvejleder tilknyttes en projektvejleder. Projektvejlederen kan være en videnskabelig medarbejder ved Aarhus Universitet, ved en anden offentlig forskningsinstitution eller ved en privat forskningsinstitution/virksomhed.
Selvstændigt specialearbejde med vejledning.
Specialerapporten skal som hovedregel udarbejdes på . Der skal i alle tilfælde indgå et resumé på engelsk. Specialets titel skal foreligge på dansk og engelsk til brug for det danske og engelske civilingeniørbevis.
Prøvens sprog fastlægges i den specialekontrakt, den studerende udarbejder sammen med vejlederen.
Relevant videnskabelig litteratur
Aarhus School of Engineering
Ved bedømmelsen af specialet vil den studerende blive bedømt på, hvorvidt vedkommende kan dokumentere færdigheder i at anvende videnskabelige teorier og metoder under arbejdet med et fagligt afgrænset emne. For specialer af eksperimentel karakter skal den studerende endvidere demonstreres evne til at planlægge og gennemføre et praktisk orienteret projekt.
Skriftlig rapport med tilhørende bilag. Mundtlig individuelt forsvar af en times varighed over for vejleder og ekstern censor.
Bedømmelse efter 7-trinsskala.