[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]
Tirsdage, kl. 10-12 i bygn. 1465, lok. 616.
Første gang: 2. februar 2010.
Ved bedømmelsen af prøvepræstationen vil der blive lagt vægt på i hvor høj grad den studerende
Spørgsmål om den etiske retfærdiggørelse af krig har påkaldt sig stærk fornyet interesse i de seneste år, ikke mindst i lyset af den såkaldte "krig mod terror". I dette seminar vil vi undersøge og diskutere en række centrale distinktioner og principper i krigens etik inden for det, der benævnes "retfærdig krig-traditionen".
Litteraturen vil for en stor del være aktuelle artikler om krigens etik i såvel teori som praksis. Der vil således dels blive fokus på såvel de mere abstrakte spørgsmål om normer for håndtering af normbrud, hvornår det kan forsvares at ty til vold, individuelt og kollektivt ansvar for krigsdeltagelse og krigsførelse, hvilke midler, der kan retfærdiggøres i krig osv.; og dels på konkrete casebaserede diskussioner af hændelser i historiske og aktuelle væbnede konflikter. Seminaret vil blive struktureret således, at delemner kan gøres til genstand for deltageroplæg og frie emneopgaver.
Ingen
Morten Dige
Undervisningen tager udgangspunkt i udvalgte tekster og udformer sig typisk som en af faglæreren ledet workshop, hvor lærer og studerende forbereder oplæg og deltager i diskussioner.
Engelsk - eller dansk hvis ingen engelsk-talende studerende deltager.
Seminardeltagere bedes anskaffe sig M. Walzer, Just and Unjust Wars: A Moral Argument with Historical Illustrations (Basic Books 1977). Derudover vil der blive udarbejdet et kompendium med relevant litteratur. Fra begyndelsen af januar vil der kunne hentes nærmere informationer på AULA.
Disciplinprøve 1 eller 2.
Frit emne 1 el. 2.
For yderligere informationer venligst se din studieordning.