[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]
De studerende skal opnå kvalifikationer i form af viden, forståelse og færdigheder inden for følgende områder:
Gennem arbejdet med den faglige substans skal de studerende erhverve sig følgende faglige og sociale kompetencer:
Ved bedømmelsen af prøvepræstationen vil der blive lagt vægt på i hvor høj grad den studerende
Formålet med disciplinen er at give de studerende teoretiske og analytiske færdigheder i arbejdet med en række tv-genrer og deres emnemæssige, æstetiske, kommunikative og fortællemæssige særtræk. Herunder arbejdes der med verbale, auditive og visuelle virkemidler og deres anvendelse i relation til forskellige målgrupper. Faget introducerer mediespecifikke teoridannelser, og i forløbet diskuteres perspektiveringer i forhold til mediekredsløb og samfundsmæssig kontekst.
Disciplinerne på tredje og fjerde semester af sidefaget kan først aflægges, når bacheloruddannelsen er bestået, da de indgår i den studerendes kandidatuddannelse.
Jens Amdi Nielsen
Undervisningen gennemføres som forelæsninger kombineret med diskussioner og deltageroplæg. Forløbet foregår som en vekselvirkning mellem teoretisk og metodisk introduktion og gennemgang af konkrete eksempler.
Stig Hjarvard: Tv-nyheder i konkurrence (Frederiksberg: Samfundslitteratur, 1999)
Hanne Bruun: Daytime talkshows i Danmark (Århus: Modtryk, 2004)
Prøven er en skriftlig eksamen og har form af en bunden, skriftlig hjemmeopgave, omfang 10-15 sider. Før opgaven udleveres afleverer den studerende en synopsis på 3-5 sider. Denne skal indeholde en motiveret problemstilling, en afgrænsning af det valgte genstandsfelt samt argumentation for den teoretiske og metodiske forståelsesramme.
Prøveform:
skriftlig, Udleveret/stillet spørgsmål
Varighed:
7 dage
Censur og bedømmelse:
bestået/ikke bestået
Vægtning:
5 ECTS