[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]
Kursets formål er at belyse sammenhænge mellem fødevarers strukturelle opbygning og funktionelle egenskaber, herunder forskellige molekylers funktion som strukturdannere i fødevarer.
Ved kursets afslutning forventes den studerende at kunne :
I fødevareindustrien fokuseres der på en række processer til modificering af råvarens funktionalitet, ligesom der er fokus på anvendelse af funktionelle ingredienser. Effekten på fødevarens kvalitet er baseret på erfaring og empiri. I fremtiden vil der være langt større fokus på at fremstille tailor-made produkter, hvorfor der er behov for at have en forståelse af sammenhænge mellem den molekylære struktur og funktionaliteten. Kurset tager udgangspunkt i en kemisk/biofysisk tilgang til forståelse af disse sammenhænge og omfatter
Minimum 60 ECTS inden for molekylærbiologiske fag.
Ansvarshavende lærer Marianne Hammershøj, Institut for Fødevarekvalitet, Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet, Postboks 50, 8830 Tjele Tlf.: 8999 1285; Email: Marianne.hammershøj@agrsci.dk
2 x 2 timer i 7 uger + 2 dage til laboratorieøvelser.
Kombination af forelæsninger, teoretiske øvelser og praktiske øvelser.
Materiale: Engelsk.
Undervisningssprog: Engelsk, men såfremt alle deltagerne kan dansk vil undervisningen foregå på dansk.
Pensum opgives senere.
Der gives en samlet bedømmelse på baggrund af 2 rapporter og en 30 minutters mundtlig eksamen uden forberedelse med udgangspunkt i rapporter og det faglige stof, som er gennemgået i undervisningen. Evaluering efter 7-trinsskalaen med intern censur.
Deltagelse i prøven forudsætter 2 godkendte rapporter.