[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]
Fagets formål
Fagets formål er at den studerende tilegner sig et første kendskab til og mulighed for refleksion over personlig forhold til psykologisk interventionspraksis.
Domæne
Faget omhandler et domæne, der overordnet kan beskrives ved dette at være personlig aktør i en professionel psykologisk samtale samt de personlige refleksioner man i den forbindelse kan gøre over sin egne kapaciteter og præferencer i forskellige psykoterapeutiske formater.
Praksisområder
Der vil være demonstrationer af og øvelser i forskellige interventionsformer alt efter hvilket anvendelsesområde interventionskurset afholdes i (f.eks. klinisk psykologi, arbejds- og organisationspsykologi og pædagogisk psykologi).
Kurset i klinisk interventionsmetode tager primært sigte på at opøve de studerendes evne til at føre en professionel samtale og i den forbindelse opøve deres praktiske sans for personlige grænser og dynamiske processer.
Kurset i AO interventionsmetode tager sigte på at opøve de studerendes praktiske og teoretiske færdigheder i coaching anvendt som organisationspsykologisk interventionsmetode på et eksplicit psykologfagligt grundlag.
Coaching som organisationspsykologisk interventionsmetode kan defineres som en- til en interaktioner mellem leder/medarbejder med ansvar og autoritet i en organisation, og en psykolog der anvender forskellige metoder til at hjælpe lederen/medarbejderen til at udvikle personlige og professionelle kompetencer, performance og tilfredshed, samt at skabe forretningsmæssige resultater.
På kurset trænes den studerende i basale coaching metoder, spørgeteknikker, rammer og rollerelationer, kontrakten - formel og psykologisk, magt relationer, fortrolighed, tillid og tryghed, arbejdsalliance, håndtering af udviklingsproblematikker og interessekonflikter, dynamiske processer på persongruppe og organisationsniveau. Der trænes med afsæt i forskellige teoretiske tilgange.
Fagets kursuskode (AULA): PSYF10KLIN
Ingen særlige
Lars Hem og Mette Sørensen (Klinisk)
Claus Elmholdt og Thomas Jønsson (AO)
Øvelser og klasseundervisning
Bliver udleveret ved kursets start.
Klinisk
Kursus: 3. - 5. juni 2010 (uge 22) og 15. - 17. juni 2010 (uge 24)
Undervisningen foregår fra 9-16. Første gang: lokale 334/340
AO
Kursus: 14. - 17. juni 2010 (uge 24) Dette kursus er aflyst pga for få tilmeldinger
(1) De studerende skal (!) have 1 stk intervention, og de må vælge mellem Klinisk og AO. Det kursus de vælger, er deres obligatoriske kursus, som de så får merit for.
(2) De studerende kan (!) få lov til at vælge det tilbageblevne kursus (som ikke blev valgt som obligarorisk), hvis de måtte ønske det: Det er da deres "bonuskursus", som de ikke får merit for.
Altså man skal vælge et oblikatorisk kursus (enten K eller AO) som man får merit for - og hvis man har lyst, kan man også vælge at tage et bonuskursus, som man ikke får merit for.