Vær opmærksom på at dette website indeholder et arkiv med historiske data. Det aktuelle kursuskatalog findes på kursuskatalog.au.dk

AU kursuskatalog arkiv

[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]

Tværmedialt Laboratorium II SUP, ÆK ( forår 2010 - 10 ECTS )

Rammer for udbud

  • Uddannelsessprog: dansk
  • Niveau: Supplering
  • Semester/kvarter: Forår 2010
  • Timer per uge: Ca. 5 timer ugtl. + enkelte workshops derudover
  • Deltagerbegrænsning: 30. Kun for holdets egne studerende.
  • Undervisningssted: Århus
  • Hovedområde: Det Humanistiske Fakultet
  • Udbud ID: 17739

Formål

Ved bedømmelsen lægges vægt på, i hvilket omfang den studerende

  • kan analysere mediale og tværmediale udtryksdimensioner i værker, artefakter og fænomener 
  • kan redegøre for og begrunde valgte analytiske greb og metoder og relatere disse til en given æstetisk og kulturel ramme
  • demonstrerer indblik i samtidskunsten og forståelse af dennes funktion i den moderne kultur.

Indhold

Disciplinen skal indføre i de enkeltmediale udtryksdimensioner (tekst, billede, lyd, iscenesættelse), disses særlige anvendelse- og virkemåder samt intermedialitet, herunder de respektive kunstarter (litteratur, billedkunst, musik, teater og forskellige kombinationer heraf). Udtryksdimensionerne studeres i deres aktuelle udfoldelse, men set i relation til deres historiske tilblivelse, tradition samt i deres kombinatorik og tværmedialitet. Der arbejdes analytisk med mediale betydningsprocesser og produktionsprocesser, enkelt- og multimedialt og organiseret i forskellige forløb, kombinationer, processer og workshops, som tilrettelægges af en laboratorieansvarlig og et lærerteam, der så vidt muligt dækker flere mediale udtryksdimensioner.

Faglige forudsætninger

Ingen

Underviser

Anette Vandsø Aremark, Exe Christoffersen, Peter Brix Søndergaard og Mads Thygesen

Undervisnings- og arbejdsform

Der arbejdes med workshops, øvelsesopgaver, pilotprojekter m.m., som er tilrettelagt af en laboratorieansvarlig og et lærerteam, der tilsammen dækker alle mediale udtryksdimensioner.

Tidspunkt

Torsdag 11.00 - 17.00

Dansk

Litteratur

Der vil foreligge et kompendium som rummer centrale analytiske og metodologiske tekster, spændende fra Wolfgang Kemps "The Work of Art and Its Beholder: The Methodology of the Aesthetic of Reception" til Christoph Cox , Daniel Warner: "Audio Culture" og Torunn Kjølner: "Devising". Afdeling for Dramaturgi, 2008 (in print).

Lokale

Bygning 1584

Lokale 120 og 112

Studieordning og bedømmelse


Suppleringsfaget i æstetik og kultur

  • Bunden hj.opg.ind., bedømt efter 7-skala med intern censur
  • PC-eksamen, bedømt efter 7-skala med intern censur


Prøven kan aflægges på én af to måder:
a) ved undervisningsdeltagelse og en bunden skriftlig opgave, 1 uge, maksimalt 15 sider
b) ved en bunden skriftlig prøve under tilsyn, 6 timer, opgivne værker og tekster tilladt som hjælpemidler

Nærmere bestemmelser:
a) Deltagelse i a-prøven forudsætter aktiv, regelmæssig og tilfredsstillende deltagelse i laboratorieundervisningen. Faglæreren fastsætter ved forløbets start den nærmere definition heraf. Prøven udgøres af en bunden skriftlig ugeopgave baseret på aktiviteter, analysearbejde, stof og problemstillinger fra laboratorieundervisningen. Prøven er individuel.

b) Alternativt er prøven en bunden skriftlig prøve, som omfatter analyse af flere forskellige eksempler på mediale og tværmediale udtryksdimesioner eller værker udvalgt blandt opgivne værker. Til prøven opgives i alt 15 værker sekundærlitteratur af et nærmere angivet omfang, fordelt på forskellige mediale udtryk efter aftale med den laboratorieansvarlige faglærer.