[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]
Formålet med kurset er, at den studerende kan redegøre for en økologisk produktion af frugt og grønt med fokus på planternes forsyning med næringsstoffer og vand, samt reflektere over kulturtekniske foranstaltninger til forebyggelse og bekæmpelse af sygdomme, skadedyr og ukrudt, og relatere til produktkvalitet
Karakterisere de vigtigste økologiske produktionssystemer for frugt og grønsager i et tempereret klima Redegøre for de grundlæggende principper for økologisk dyrkning af frugt og grønsager i EU Redegøre for betydningen af dyrknings- og vækstforhold for udbytte og kvalitet i økologisk produktion med særlig fokus på planternes forsyning med næringsstoffer og vand Reflektere over kulturtekniske foranstaltninger til forebyggelse og bekæmpelse af sygdomme, skadedyr og ukrudt med henblik på optimal kvalitet
Kurset omhandler økologiske produktioner af vigtige højværdiafgrøder af frugt og grønsager på friland. Økologiske regelsæt gennemgås og økologiske dyrkningsmetoder forklares, og kvaliteten af afgrøderne sættes i forhold til planternes forsyning med næringsstoffer og vand, plantebeskyttelse og ukrudtsbekæmpelse, samt valg af kulturteknik og høstmetodik
Bachelor i Biologi eller Agrobiologi, eller tilsvarende naturvidenskabelig udd; Kandidatkursus i Afgrødefysiologi og Plantesundhed eller tilsvarende kursus anbefales
Kursusansvarlig Lillie Andersen, Institut for Havebrugsproduktion lillie.andersen@agrsci.dk
Forskere fra Inst. Havebrugsproduktion og andre institutter, samt gæsteforelæsere
Forelæsninger, øvelsesopgaver, projektarbejde, samt ekskursioner
Engelsk
Reviews, artikler, lærebøger
2 øvelsesopgaver skal afleveres og være godkendt, inden kurset er slut. En gruppeprojektopgave, som bygger på aktiviteter udført på sommerkurset, afleveres senest på sidste kursusdag og bedømmes efter 7-trinsskalaen v. intern censur. Det skal klart fremgå, hvem der er ansvarlig for de enkelte dele af opgaven. Opgavens omfang er max. 5 sider per studerende.