[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]
Den studerende skal opnå kvalifikationer i form af viden, forståelse og færdigheder inden for følgende områder:
Gennem arbejdet med den faglige substans skal den studerende erhverve sig de faglige kompetencer, der sætter denne i stand til at:
Vi starter med 1) en almen introduktion til kurset, herunder drøftelse af struktur og forventninger. 2) Dernæst følger introduktion til litteratur- og kulturbegrebet, vigtige teorier og analytiske tilgange. 3) Efter en kort introduktion til før-moderne arabisk litteratur går vi går over til den moderne arabiske litteratur, inkl. andre moderne ikke-litterære udtryks- og kunstformer, samt arabiske refleksioner over og kritikker af disse. Det vil involvere værklæsning (bl.a. Mahfuz, Kanafani, Saadawi), filmvisning og -analyse (bl.a. Yacoubians hus , Citronlunden ), emne- og temaorienterede forelæsninger og workshops (f.eks. Palæstina, kvindelitteratur, eksillitteratur, arabisk litteratur og Europa, populærkultur, cyberkultur).
En gennemgående problematik i løbet af kurset angår forholdet mellem kunst og samfund og hvorledes dette gribes an i litteratur- og kulturvidenskabelige teoriramme.
Kurset kræver aktiv deltagelse af den studerende, herunder mundtlige præsentationer samt affattelse af en mindre skriftlig opgave.
Tekstmateriale: De studerende bedes købe David Tressilian, A Brief Introduction to Modern Arabic Literature (London: Saqi Books, 2008). Yderligere tekster vil forefindes i PDF-filer per AULA eller på Semesterhylder og i kompendium.
Ingen
Thomas Hoffmann
Holdundervisning
TBA
Tirsdag 13-17 i bygning 1441 aud. 3
Bunden skriftlig femdages opgave på max 10 sider (max 24.000 typeenheder).
Eksamenskrav: For at kunne gå op til eksamen i Arabisk litteratur forudsættes det, at den studerende har fået godkendt en skriftlig opgave i løbet af semesteret. Opgaven stilles af underviseren i faget.