[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]
I kurset introduceres den studerende for de grundlæggende principper og anvendelsesmuligheder af en række vigtige moderne eksperimentelle analyse- og karakteriseringsteknikker anvendt i eksperimentel fysik.
Aktiv deltagelse i hele kurset og gennemførelse af øvelser.
I løbet af kurset vil de studerende blive introduceret til en række grundlæggende teknikker til karakterisering af materialer og overflader.
Kurset vil bestå af 5-6 temaer:
Hvert tema vil bestå af 4-6 timers forelæsning og teoretiske øvelsestimer à 2 timers varighed. Desuden skal der i kursets forløb udarbejdes i grupper et litteraturprojekt og gennemføres en større eksperimentel øvelse med fokus på en af de behandlede teknikker. Litteraturprojektet vil fokusere på videnskabelige artikler og skal fremlægges i form af en poster.
Et af formålene i kurset vil være at den studerende skal være i stand til at udvælge den bedste kombination af flere teknikker til at studere ét specifikt eksperimentelt system.
En del af forelæsningerne og teoriøvelserne i kurset afholdes sammen med kurset nanokarakterisering der udbydes på nanoteknologi studiet.
Når kurset er færdigt forventes den studerende at kunne
De obligatoriske kurser på Fysikstudiets to første år samt det introducerende kurser i faststoffysik på fysikstudiets tredje år.
Kursuskoordinator (fysik): Jeppe Vang Lauritsen ( jvang@inano.dk ) Forelæsninger og øvelser varetages af et team på ca. 5 personer fra fysik, kemi og nanoteknologi
4 timers forelæsninger og 2 timers øvelser og metode-demonstrationer pr. uge (temaer) samt 1 ekstra ugentlig time til opfølgning på projekt-arbejde/eksperimentel øvelse. Kurset involverer desuden et projekt-arbejde og eksperimentel øvelse med varierende belastning fordelt på kursets forløb.
Materialer : Engelsk
Forelæsninger : Engelsk/Dansk
Diverse notemateriale
Eksamen: 3. kvarter
Reeksamen: Efter aftale med faglærer
Institut for Fysik og Astronomi
Bacheloruddannelsen i Fysik
Tilmelding via selvbetjeningen https://mit.au.dk/da/index.cfm
For at bestå kurset skal de studerende deltage aktivt og præsentere deres projektarbejde. Ved kursets slutning udleveres en hjemmeeksamen på engelsk med udgangspunkt i udleverede artikler. Max. 6 sider. Bedømmelse efter 7-trins skalaen (intern censor).