[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]
Formålet med kurset er at give de studerende relevante redskaber til og erfaring i identifikation af udvalgte grupper af terrestriske leddyr og vandløbsinvertebrater til såvel familie-, slægts- og artsniveau.
Laboratorieøvelser og ekskursioner
Ved laboratorieøvelserne opnår de studerende rutine i at nøgle udvalgte artsgrupper, ligesom museale teknikker til præparering af indsamlede dyr gennemgås. Endvidere vil de væsentligste dyregrupper i vandløbsfaunaen blive demonstreret, og færdigheder i artsbestemmelse og anvendelse af identifikationsnøgler vil blive indøvet. Dansk Vandløbs Fauna Indeks og andre klassificeringsindices vil blive gennemgået.
Når kurset er færdigt, forventes den studerende at kunne:
Ingen
Peter Wiberg-Larsen (Danmarks Miljøundersøgelser) og Morten D. D. Hansen (Naturhistorisk Museum)
1 x 4 LØ per uge i 5 uger (Terrestriske del)
1 x 3 LØ per uge i 7 uger (Vandløbsinvertebratdel)
Ekskursion, lørdag den 29. januar (Vandløbsinvertebratedel) (Deltagelse obligatorisk), betaling kr. 35,- betales på Webshoppen, link: https://webshop.dpu.dk/Insektbestemmelse_2011, senest den 28. januar 2011. Studerende, der ikke har betalt inden fristens udløb, kan ikke deltage i ekskursionen.
Eskursion, lørdag den 5. februar til Molslaboratoriet (Terrestrisk del) (deltagelse obligatorisk). Tag bus nr. 123.
Udleveret materiale og "En oversigt over danske ferskvandsinvertebrater til brug ved bedømmelse af forureningen i søer og vandløb", redigeret af Peter C. Dall og Claus Lindegaard, Ferskvandsbiologisk laboratorium, Københavns Universitet.
Ordinær eksamen: 3. kvarter
Reeksamen: Efter aftale med faglærer
Biologisk Institut