[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]
Det generelle sigte med faget er at øge deltagernes indsigt i u-landsproblematikken og -arbejdet i en tværfaglig sammenhæng med vægt på lavindkomstlandenes problemer. Det vil være muligt for den enkelte student at tage udgangspunkt i sit eget fags emner og metoder. Konkret vil kurset med dette mål for øje gennemgå og arbejde med følgende hovedemner ud fra en teoretisk såvel som en empirisk vinkel.
Emnekredse:
Desuden vil eksempler på efterfølgende praktikophold og karrieremuligheder blive belyst af deltagende eller tidligere deltagende studerende.
Faget er for studerende med en klar og dokumenteret interesse i udviklingsarbejde. Studerende med bachelorgrad vil have første prioritet. Det forudsættes i undervisningen, at alle studerende har internet-adgang og er fortrolige med elektronisk post.
Cand.scient.pol. Frands Dolberg, ekstern lektor, Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet - konsulent i udviklingsarbejde. Kurset benytter danske og internationale gæstelærere med førstehåndskendskab til praktiske og teoretiske aspekter ved u-landsarbejdet.
2 x 3 timer i 14 uger.
Grundlaget for gennemgangen er den obligatoriske litteratur og forelæsninger. Der lægges vægt på aktiv studenterdeltagelse ved forelæggelse af udvalgte dele af pensum, skrivning og opposition på opgaver.
En obligatorisk to-dages studietur til København, som typisk vil indeholde besøg hos Danida, et konsulentfirma, en folkelig u-landsorganisation etc.
En kursusplan vil foreligge ved kursets start.
Bøger og henvisninger til anden litteratur vil blive meddelt ved kursets start.
eller yderligere oplysninger ved henvendelse til
kursusarrangør Frands Dolberg
(tlf.: 8615 2704, e-mail:
frands@mail1.stofanet.dk
)
eller
sekretær Jonna Kjær
(tlf. 8942 8137, e-mail:
jbk@sam.au.dk
Inden 1. december 2010
De studerende opfordres til på tilmeldingsblanketten at give oplysninger om deres u-landserfaring, studieanciennitet og formål med deltagelsen i kurset, som for eksempel indføring til en speciale- eller bachelor-opgave. Ved optagelsen vil man tilstræbe en rimelig balance mellem de deltagende fag.
Bemærk : Optagelse forudsætter godkendelse såvel fra deltagerens eget som fra gæstefagets studienævn (dvs. kandidatstudienævnet, Det Naturvidenskabelige Fakultet, Aarhus Universitet) samt udfyldelse af "merit-modul"-skema: http://www.au.dk/fileadmin/www.au.dk/fakulteter__institutter_mv_/administrationen/indskriv/blanketter_og_skemaer/meritmodul.pdf
Tilvalgsfag. For biologistuderende kan kurset indgå i et individuelt tilrettelagt tilvalg på kandidatdelen efter aftale med den uddannelsesansvarlige.