Vær opmærksom på at dette website indeholder et arkiv med historiske data. Det aktuelle kursuskatalog findes på kursuskatalog.au.dk

AU kursuskatalog arkiv

[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]

Bachelorprojekt ( forår 2011 - 15 ECTS )

Rammer for udbud

  • Uddannelsessprog: dansk
  • Niveau: Bachelor.
  • Semester/kvarter: 6. semester.
  • Timer per uge:
  • Deltagerbegrænsning: Bachelorprojekter kan gennemføres i grupper på max. 3 personer. Evt. gruppearbejde skal godkendes af vejlederen. Hvis bachelorprojektet er udarbejdet af en gruppe af studerende, skal den mundtlige eksamination foregå individuelt. De individuelle bidrag skal fremgå af rapporten.
  • Undervisningssted: Århus
  • Hovedområde: Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet
  • Udbud ID: 11854

Formål

Formålet med bachelorprojektet er, at du har mulighed for at arbejde dybere med en faglig problemstilling inden for et eller flere af de centrale fag i uddannelsen.

Læringsmål

Ved afslutningen af projektet kan du:

  • Identificere og formulere en kompleks problemstilling inden for det valgte fagområde
  • Analysere, diskutere og konkludere på problemstillingen ved brug af relevant faglig litteratur, samt af passende teoretiske og evt. eksperimentelle metoder
  • Søge, prioritere og referere relevant litteratur
  • Diskutere relevansen og kvaliteten af den anvendte litteratur, de anvendte teorier/modeller og eventuelle data, herunder forsøgsdesign og statistiske metoder
  • Sammenfatte og perspektivere problemstillingen og behandlingen af den
  • Skriftligt og mundtligt formidle projektets problemstilling, valg af metode, analysen, diskussionen, konklusionen og perspektiveringen på en klar og relevant måde

Indhold

Med bachelorprojektet på det tredje år af uddannelsen har du mulighed for at arbejde dybere med en faglig problemstilling inden for et af uddannelsens centrale fagområder (planteproduktion, jordbrug & miljø, husdyrbiologi- & produktion og fødevarekvalitet). Du får tilknyttet en vejleder, som skal godkende projektideen og en plan for gennemførelsen af bachelorprojektet med klare aftaler for indhold, omfang, vejledning og aflevering. Der udarbejdes en kontrakt, som rummer både dine og vejlederens krav og forventninger.

I projektet vælger du en problemstilling inden for det valgte fagområde, som du bearbejder primært gennem litteraturstudier. Du kan dog også i mindre og tilpasset omfang indgå i eksperimentelt arbejde, og/eller anvende originale data fra forsøg. Typisk arbejder du på egen hånd, men der er mulighed for at udføre bachelorprojektet i en gruppe på højest 3 studerende.

Projektet skal resultere i en skriftlig rapport, som danner udgangspunkt for en mundtlig præsentation og efterfølgende eksamen.

Faglige forudsætninger

Du skal have gennemført studieaktiviteter svarende til mindst 135 ECTS inden bachelorprojektet kan påbegyndes.

Underviser

Til hvert projekt knyttes en vejleder, der godkender projektets problemformulering, disposition, afgrænsning og tidsplan, samt bidrager med faglig og metodisk vejledning. Vejlederen skal være formelt tilknyttet Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet som bachelorprojektvejleder.

Undervisnings- og arbejdsform

Bachelorprojektet laves individuelt eller i grupper og primært på basis af litteraturstudier. Eksperimentelt arbejde kan dog indgå i et begrænset omfang, som er tilpasset projektets samlede omfang. Eksperimentelt arbejde som del af bachelorprojektet kræver tilknytning til et igangværende forskningsprojekt. Der vil blive organiseret et antal kollokvier inden for uddannelsens fire centrale fag, hvor du under vejledning formidler et fagligt afgrænset emne, eller hvor studietekniske emner gennemgås.

Projektrapporten kan skrives på , ligesom den mundtlige eksamination kan foregå på dansk eller engelsk, begge dele efter aftale med vejlederen. Projektet skal indeholde et kortfattet sammendrag af max én sides omfang. Hvis projektrapporten skrives på engelsk, skrives sammendraget på både engelsk og dansk.

Litteratur

Aftales med vejleder, men der kan typisk tages udgangspunkt i en lærebog og udvalgte nøgleartikler.

Studieordning og bedømmelse


Bacheloruddannelsen i jordbrug, fødevarer og miljø, husdyrbiologi og produktion

  • Hj.opg. + Mdt., bedømt efter 7-skala med ekstern censur


Projektrapporten kan skrives på dansk eller engelsk, ligesom den mundtlige eksamination kan foregå på dansk eller engelsk, begge dele efter aftale med vejlederen. Projektet skal indeholde et kortfattet sammendrag af max én sides omfang. Hvis projektrapporten skrives på engelsk, skrives sammendraget på både engelsk og dansk.  

Bachelorprojektet afsluttes med at den studerende afleverer sin skriftlige rapport (max 35 normalsider pr studerende) elektronisk og i 4 trykte eksemplarer til vejlederen, og at den studerende efterfølgende eksamineres mundtligt. Ved den mundtlige eksamen får den studerende 30 minutter til at præsentere projektet. Derefter kan eksaminator og censor stille spørgsmål til den studerende i op til 30 minutter, hvorefter karakteren fastsættes og meddeles.
Eksaminator og censor udarbejder efterfølgende en skriftlig bedømmelse. Den mundtlige eksamen er offentlig, og vejlederen annoncerer tid og sted efter aftale med den studerende.

Hvis bachelorprojektet er udarbejdet af en gruppe af studerende (max 3), skal den mundtlige eksamination foregå individuelt, ligesom de individuelle bidrag skal fremgå af rapporten.

Rapporten og den mundtlige eksamen bedømmes samlet efter 7-trins skalaen med ekstern censur, idet rapporten vægter 50 %.