Vær opmærksom på at dette website indeholder et arkiv med historiske data. Det aktuelle kursuskatalog findes på kursuskatalog.au.dk

AU kursuskatalog arkiv

[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]

Praktik som gymnasielærer ( forår 2011 - 5 ECTS )

Rammer for udbud

  • Uddannelsessprog: dansk
  • Niveau: Kandidatkursus.
  • Semester/kvarter: Praktikforløbet finder sted 2-3 uger i januar-marts 2012 (andet kan aftales). I tilknytning til praktikforløbet afholdes fire obliogatoriske kursus-eftermiddage på universitet, som introducerer dig til gymnasieskolen og jobbet som gymnaiselærer. Det obligatoriske program afvikles fredag eftermiddage fra ultimo januar og fire uger frem. Se nærmere detaljer under 'Formidlingskursus' på  www.dru.au.dk .  
  • Timer per uge: Den samlede arbejdsbelastning er 125 timer, eksl. transporttid til gymnasiet.
  • Deltagerbegrænsning: Deltagerantallet er begrænset.    
  • Undervisningssted: Århus
  • Hovedområde: Det Naturvidenskabelige Fakultet
  • Udbud ID: 27287

Formål

Kurset har til formål at give deltagerne indblik i gymnasiet, gymnasieundervisning og jobbet som gymnasielærer.

OBS: Tilmelding via selvbetjeningen.

Indhold

Kurset består af et praktikforløb i den studerendes fag. Praktikken finder sted på et gymnasium i Region Midt.

Kursets mål er at give praktikanten indblik i gymnasieskolen - specielt i hvordan der arbejdes fagligt og pædagogisk med fagene, og hvilke overvejelser der ligger til grund for den måde der undervises på.

Det er meningen at praktikanten selv i begrænset omfang prøver at tilrettelægge og gennemføre undervisning i tæt kontakt med en eller flere gymnasielærere.

Omfanget af kurset er 5 ECTS 

Faglige forudsætninger

Praktikken tilbydes kandidatstuderende på fag inden for gymnasiets fagrække: biologi, datalogi, fysik, kemi eller matematik.

Underviser

Kursusansvarlig: Jens Holbech

Undervisnings- og arbejdsform

Praktikanten skal følge undervisningen i en periode på 2-3 uger (samlet ca. 20-25 undervisningstimer) og skal have kortere samtaler med de involverede gymnasielærere om deres planlægning af, mål samt intentioner med undervisningen. I det omfang forholdene tillader det, kan praktikanten deltage i skolens øvrige aktiviteter som faggruppemøder, møder i pædagogisk råd, fællestimer og lignende.

Se også http://humaniora.au.dk/cfu/gymnasiepraktik/ .

Undervisningssprog: dansk

Litteratur

Udleveres under kurset.

Studieordning og bedømmelse


Sidefag i matematik - matematikpakke

  • Hj.opg., bedømt efter Bestået/ikke bestået med intern censur


Den studerende afleverer ved praktikperiodens afslutning en rapport med et omfang på fem sider - vedlagt eventuelt udarbejdet undervisningsmateriale.

Rapporten skal kort opsummere det gennemførte undervisningsforløb og indeholde en kort faglig og pædagogisk refleksion over undervisningsforløbet. Frist for aflevering af rapporten oplyses ved kursusstart. Kurset bedømmes ved intern censur på Det Naturvidenskabelige Fakultet med Bestået/Ikke bestået.