Vær opmærksom på at dette website indeholder et arkiv med historiske data. Det aktuelle kursuskatalog findes på kursuskatalog.au.dk

AU kursuskatalog arkiv

[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]

Dermato-venerologi ( forår 2011 - 5 ECTS )

Rammer for udbud

  • Uddannelsessprog: dansk
  • Niveau: Kandidat
  • Semester/kvarter: 3. semester
  • Timer per uge: Over 10 uger gives 44 timer fordelt med 34 timers forelæsning og 10 timers obligatorisk klinisk undervisning (i gennemsnit 4½ timer pr uge).
  • Deltagerbegrænsning: Ja
  • Undervisningssted: Århus
  • Hovedområde: Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
  • Udbud ID: 26383

Formål

At uddanne medicinstuderende til at foretage diagnostik og behandling af patienter med de vigtigste dermatologiske og venerologiske sygdomme.

 

 

Mål: De studerende skal kunne

1. beskrive hudens struktur og funktion.

2. beskrive de vigtigste dermatologiske og venerologiske sygdommes årsager, mekanismer og epidemiologi, samt væsentlige diagnostiske og terapeutiske procedurer, herunder farmakologiske behandlingsprincipper og profylaktiske aspekter.

3. diagnosticere, udrede og give forslag til behandling og profylakse for dermatologiske og venerologisk sygdomme, dels de almindeligt forekommende og dels de sjældnere, men alvorlige sygdomme.

 

 

 

Indhold

(Indhold) : De vigtigste dermatologiske og venerologiske sygdomme.

Faglige forudsætninger

Bestået 8. semester.

Underviser

Knud Kragballe, professor, dr.med., Dermatologisk afdeling, Marselisborg Centret, Århus Sygehus, knudkrag@rm.dk

Undervisnings- og arbejdsform

Ved forelæsninger gives en systemisk gennemgang af de vigtigste dermatologiske og venerologiske sygdomme. Forelæsninger er tilgængelige på internettet i power-point format. Ved den obligatoriske kliniske holdundervisning demonstreres udvalgte patienter med dermatologiske sygdomme. De studerende kan efter aftale deltage i afdelingens venerologiklinik.

Litteratur

Pensum: Klinisk Dermatologi og Venerologi, KE Andersen, HB Lomholt, K Thestrup-Pedersen, HC Wulf. Munksgaard 3. udgave, 2010

Studieordning og bedømmelse


Kandidatuddannelsen i medicin

  • Skriftlig, bedømt efter Bestået/ikke bestået med intern censur


Skriftlig 3-timers tentamen med spørgsmål fordelt på klinisk del, teoretisk del og venerisk del. Besvarelserne skrives på spørgeskemaet. For hvert af de 3 delområder skal den medicinstuderende kunne besvare mindst halvdelen korrekt, for at minimumskravet er opfyldt. Ingen hjælpemidler. Intern censur. Reeksamen er mundtlig.