[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]
Kursets formål er at belyse genetiske og produktionsmæssige faktorer i primærproduktionen af betydning for råvarens kvalitet og egnethed for videre forarbejdning.
Ved kursets afslutning forventes den studerende inden for kursets emneområde at kunne
Kurset omfatter en indføring i begrebet råvarekvalitet inden for hhv. vegetabilier, kød samt mælk og æg, og hvordan begrebet opfattes og defineres af de forskellige led i kæden fra primærproducent til forbruger.
Kurset tager sit udgangspunkt i en beskrivelse af produkternes kemiske sammensætning og af deres strukturelle opbygning
Desuden omfatter kurset beskrivelse af
Råvarekvalitet og fødevareteknologi I.
Kursusansvarlig:
Jette Feveile Young, Institut for Fødevarekvalitet, Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet, Postboks 50, 8830 Tjele
Tlf.: 8999 1168; Email: jettef.young@agrsci.dk
Øvrige undervisere:
Lotte Bach Larsen, Marianne Hammershøj, Lars Wiking,Pia M. Nissen, Merete Edelenbos og Ulla Kidmose, Institut for Fødevarekvalitet.
Gæstelærer fra industrien.
Forelæsninger og teoretiske øvelser.
Der er i kurset et forløb med praktiske laboratorieøvelser på 2-3 dage inden for områderne vegetabilier, mælk og kød, som afsluttes med rapport og fremlæggelse for de øvrige studerende.
Materiale: Engelsk
Undervisningssprog: Engelsk, men såfremt alle deltagerne kan dansk vil undervisningen foregå på dansk.
Food Chemistry af Belitz, Grosch & Schieberle (seneste udgave)
Artikler
30 minutters mundtlig prøve med 2 dages forberedelse, baseret på rapport og det faglige stof, som er gennemgået i undervisningen. Prøven indledes med, at den studerende fremlægger det forberedte emne på ca. 10 min., evt. ved hjælp af Powerpoint eller lign. Herefter former prøven sig som en dialog mellem den studerende og eksaminator og censor baseret på det faglige stof, som er gennemgået i undervisningen.
Evaluering efter 7-trinsskalaen med intern censur. Deltagelse i prøven forudsætter 1 godkendt rapport.