[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]
Kursets formål er at give den studerende en detaljeret indføring i kostens betydning for den humane sundhedstilstand på molekylært niveau. Herunder kostens indflydelse på udvikling af fx. livsstilssygdomme, herunder hjerte-karsygdomme og kræft.
Deltagerne skal ved afslutningen af kurset kunne :
De fleste livsstilssygdomme kan tilskrives kostmæssige forhold. Kosten har således stor betydning for helbredet livet igennem, og ændringer i denne kan benyttes såvel præventivt overfor livsstilssygdomme, samt i direkte behandling af en række sygdomme.
I dette kursus vil vi gennemgå kostens indflydelse på menneskets sundhed og sygdom på molekylært niveau. Kurset vil behandle en række centrale emner såsom; appetitregulering, fejlernæring, fedme og hjerte-karsygdomme, metabolisk syndrom, diabetes, kost og kræft, kost og kronisk inflammation, fødevareallergi og intolerance.
Minimum 60 ECTS inden for molekylærbiologiske fag.
Ansvarshavende lærer:
Bjørn Richelsen, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.
Kontaktperson Per Bendix Jeppesen, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet,
Medicinsk Endokrinologisk Afdeling C, Århus Sygehus, Tage-Hansens Gade 2,
8000 Århus C
Tlf.: 8949 7735; Email: per.bendix.jeppesen@ki.au.dk
Øvrige lærere:
Steen B. Pedersen mfl., Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.
NN.
2 x 2 timer i 14 uger.
Kombination af forelæsninger, kollokvier, diskussioner og studenterpræsentationer.
Materiale: Engelsk.
Undervisningssprog: Engelsk, men såfremt alle deltagerne kan dansk, vil undervisningen kunne foregå på dansk.
Introduction to Human Nutrition, 2nd Edition.
Michael J. Gibney, Susan A. Lanham-New, Aedin Cassidy, Hester H. Vorster.
ISBN: 978-1-4051-6807-6
Nutrition and Metabolism
Michael J. Gibney, lan A. MacDonald, Helen M. Roche.
ISBN: 978-0-632-05625-5
Clinical Nutrition
Michael J. Gibney, Marinos Elia, Olle Ljunggvist, Julie Dowsett.
ISBN: 978-0-632-05626-2
3 timers skriftlig eksamen med alle normale hjælpemidler herunder PC.
Eksamen kan aflægges med PC. Kurset evalueres efter 7-
trinsskalaen med intern censur.