Vær opmærksom på at dette website indeholder et arkiv med historiske data. Det aktuelle kursuskatalog findes på kursuskatalog.au.dk

AU kursuskatalog arkiv

[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]

Protein-bioteknologi (Q3) ( forår 2011 - 10 ECTS )

Rammer for udbud

  • Uddannelsessprog: dansk
  • Niveau: Kandidatkursus
  • Semester/kvarter: Q3
  • Timer per uge: 6 timer F 3 timer TØ 2 timer K
  • Deltagerbegrænsning: 20
  • Undervisningssted: Århus
  • Hovedområde: Det Naturvidenskabelige Fakultet
  • Udbud ID: 28087

Formål

Det er formålet, at deltagerne opnår den nødvendige og tilstrækkelige teoretiske viden og praktiske erfaring for selvstændigt at kunne fremstille og analysere proteiner under anvendelse af de nyeste bioteknologiske metoder.

Indhold

Kurset omfatter teorien for proteinproduktions, fraktionering- og analysemetoder; herunder rekombinante ekspressionssystemer,  fermentering, biomasseisolering, fældning, centrifugering, absorptionskromatografi, gelfiltrering og gelelektroforese samt kvalitativ og kvantitativ proteinbestemmelse.
Herudover præsenteres de studerende for n række moderne fysisk-kemiske analyse metoder, fx, Røntgenkrystallografi, Protein-NMR, SAXS, CDog massespektroskopi, samt metoder der tillader optimering af industrielt anvendte protein ved molekylær evolution.

Faglige forudsætninger

Optaget som kandidatstuderende i Procesteknologi/Bioteknologi (civilingeniør).

Underviser

Navn: Peter Kristensen
Universitetsadresse: Aarhus School of Engineering, MBI, Forskerparken, blok 3, rum 142, Gustav Wieds Vej 10C, 8000 Århus C
Telefon: 8942 5275
E-mail: pk@mb.au.dk

Undervisnings- og arbejdsform

42 timer F, 21 timer TØ, 14 timer K

Litteratur

Meddeles senere

Kursushjemmeside

http://www.aula.au.dk

Eksamensterminer

Eksamen: Efter 3. kvarter
Reeksamen: Efter aftale med faglærer

 

Udbyder

Aarhus School of Engineering i samarbejde med Molekylærbiologisk Institut

Læringsmål

Når kurset er færdigt forventes den studerende at kunne:

  • forklare og forudsige konsekvenser af valg af rekombinante proteinekspressionssystemer
  • beskrive metoder til fremstilling af biomasse og specielt proteiner, samt sammenligne og vurdere metodernes anvendelighed
  • beskrive og forklare de fysisk-kemiske principper bag metoder til proteinfraktionering og proteinanalyse
  • redegøre for de fysisk-kemiske egenskaber af proteiner, som har betydning ved valg af ekspressions-, fraktionerings- og analysemetode
  • argumentere for opstilling af ekspressions- og oprensningsprocedure med tilhørende monitorerings- og analysemetoder
  • diskutere, kritisere og konkludere med baggrund i forelagte videnskabelige data specielt med henblik på informationer vedrørende proteinproduktion og -analyse

 

Bedømmelse

 

  • 4-timers skriftlig eksamen uden hjælpemidler (dog må lommeregner medbringes)
  • Bedømmelse efter 7-trinsskala
  • Ekstern censur