[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]
Det er formålet, at deltagerne opnår den nødvendige og tilstrækkelige teoretiske viden og praktiske erfaring for selvstændigt at kunne fremstille og analysere proteiner under anvendelse af de nyeste bioteknologiske metoder.
Kurset omfatter teorien for proteinproduktions, fraktionering- og analysemetoder; herunder rekombinante ekspressionssystemer, fermentering, biomasseisolering, fældning, centrifugering, absorptionskromatografi, gelfiltrering og gelelektroforese samt kvalitativ og kvantitativ proteinbestemmelse.
Herudover præsenteres de studerende for n række moderne fysisk-kemiske analyse metoder, fx, Røntgenkrystallografi, Protein-NMR, SAXS, CDog massespektroskopi, samt metoder der tillader optimering af industrielt anvendte protein ved molekylær evolution.
Optaget som kandidatstuderende i Procesteknologi/Bioteknologi (civilingeniør).
Navn: Peter Kristensen
Universitetsadresse: Aarhus School of Engineering, MBI, Forskerparken, blok 3, rum 142, Gustav Wieds Vej 10C, 8000 Århus C
Telefon: 8942 5275
E-mail:
pk@mb.au.dk
42 timer F, 21 timer TØ, 14 timer K
Meddeles senere
http://www.aula.au.dk
Eksamen: Efter 3. kvarter
Reeksamen: Efter aftale med faglærer
Aarhus School of Engineering i samarbejde med Molekylærbiologisk Institut
Når kurset er færdigt forventes den studerende at kunne: