Vær opmærksom på at dette website indeholder et arkiv med historiske data. Det aktuelle kursuskatalog findes på kursuskatalog.au.dk

AU kursuskatalog arkiv

[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]

Interventionsmetode ( forår 2011 - 5 ECTS )

Rammer for udbud

  • Uddannelsessprog: dansk
  • Niveau: KAND
  • Semester/kvarter: 1. semester
  • Timer per uge: 2 x 3 hele dage
  • Deltagerbegrænsning: Klinisk: 64 studerende pr. hold
  • Undervisningssted: Århus
  • Hovedområde: Det Samfundsvidenskabelige Fakultet
  • Udbud ID: 30906

Formål

Fagets formål

Fagets formål er at den studerende tilegner sig et første kendskab til og mulighed for refleksion over personlig forhold til psykologisk interventionspraksis.

Domæne

Faget omhandler et domæne, der overordnet kan beskrives ved dette at være personlig aktør i en professionel psykologisk samtale samt de personlige refleksioner man i den forbindelse kan gøre over sin egne kapaciteter og præferencer i forskellige psykoterapeutiske formater.

Praksisområder

Der vil være demonstrationer af og øvelser i forskellige interventionsformer alt efter hvilket anvendelsesområde interventionskurset afholdes i (f.eks. klinisk psykologi, arbejds- og organisationspsykologi og pædagogisk psykologi).

Indhold

Kurset i klinisk interventionsmetode tager primært sigte på at opøve de studerendes evne til at føre en professionel samtale og i den forbindelse opøve deres praktiske sans for personlige grænser og dynamiske processer.

Kurset i AO interventionsmetode tager sigte på at opøve de studerendes praktiske og teoretiske færdigheder i coaching anvendt som organisationspsykologisk interventionsmetode på et eksplicit psykologfagligt grundlag.

Coaching som organisationspsykologisk interventionsmetode kan defineres som en- til en interaktioner mellem leder/medarbejder med ansvar og autoritet i en organisation, og en psykolog der anvender forskellige metoder til at hjælpe lederen/medarbejderen til at udvikle personlige og professionelle kompetencer, performance og tilfredshed, samt at skabe forretningsmæssige resultater.

På kurset trænes den studerende i basale coaching metoder, spørgeteknikker, rammer og rollerelationer, kontrakten - formel og psykologisk, magt relationer, fortrolighed, tillid og tryghed, arbejdsalliance, håndtering af udviklingsproblematikker og interessekonflikter, dynamiske processer på persongruppe og organisationsniveau. Der trænes med afsæt i forskellige teoretiske tilgange.

Fagets kursuskode (AULA): PSYF11KLIN

Faglige forudsætninger

Ingen særlige

Underviser

Lars Hem  (Klinisk)

Thomas Jønsson og Morten Fogsgaard (AO)

Undervisnings- og arbejdsform

Øvelser og klasseundervisning

Litteratur

Bliver udleveret ved kursets start.

Undervisningstidspunkt og sted

Klinisk

Kursus: 30. maj - 1. juni 2011 (uge 22) og 14. - 16. juni 2010 (uge 24)

Undervisningen foregår fra 9-16. Første gang: lokale 334/340

AO
Kursus: 6. - 9. juni 2011 (uge 23)

Studieordning og bedømmelse


Kandidatuddannelsen i psykologi

  • Undervisningsdeltagelse, bedømt efter Bestået/ikke bestået uden censur